Tang Soo Do DoetinchemWolborgenmate 8, 7006DG, Doetinchem+31 (0) 640789687info@tsd-doetinchem.nlhttp://www.tsd-doetinchem.nl/img/logo_doetinchem.png
 

Tang Soo Do Doetinchem

Tang Soo Do Doetinchem

  • Onafhankelijke Tang Soo Do club (Dojang)
  • Heeft een leraar met ervaring vanaf 1990 in Tang Soo Do Moo Duk Kwan
  • Heeft een leraar met ervaring vanaf 1990 in het meedoen aan wedstrijden, zowel nationaal als internationaal
  • Vanaf 2005 geeft Sabomnim de Guzman les in Tang Soo Do, waaronder het begeleiden van moeilijk lerende kinderen
  • De club streeft naar kwalitatief hoogwaardige lessen, waarbij (op een verantwoorde manier) het uiterste uit de leerling gehaald wordt
  • Wereldwijd netwerk en contacten op het gebied van Tang Soo Do en andere Martial Art
  • Erkend door de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation (HRWTSDF) en Grootmeester HoSik Pak
  • Bevoegd door HRWTSDF om examens af te nemen
  • Aangesloten bij de Nederlandse Tang Soo Do Federatie (NTSDF)
  • Tang Soo Do Doetinchem staat voor kwaliteit en effectiviteit bij zelfverdediging

Hoe is Tang Soo Do Doetinchem ontstaan

De Guzman Martial Art in Tang Soo DoTang Soo Do Doetinchem is opgericht in 2005 door Oliver de Guzman. Vanaf 1990 traint hij al in Tang Soo Do. Hij is begonnen bij Ketelaar Sport in Ulft onder leiding van Theo Ketelaar. Vanaf het begin aan heeft hij aan wedstrijden meegedaan, niet alleen lokaal of nationaal, maar ook internationaal. Bij de verschillende onderdelen zoals Hyungs (loopvormen), Sparren, Wapenloopvormen en Breektesten heeft hij diverse prijzen gewonnen.

Na de breuk met Theo Ketelaar is hij voor zichzelf begonnen. Als een jonge leraar in het diepe gesprongen begon hij leerlingen te zoeken om te trainen. Bij wijkcentrum de Huet vormde zich een kleine, hechte en gemotiveerde groep. Talenten ontwikkelen zich en na jaren trainen en een aantal wedstrijden kreeg de studio zijn eerste DAN houders (zwarte band dragers): Noël Kaak, Rithy Sar, Daan Krake, Jason Muntenaar, Aaliyha Tahir en Miguel van den Brink. Allemaal hebben ze bij sabomnim de Guzman getraind vanaf hun jonge jaren en de meesten volgen nu een andere pad in hun studie of carriëre. Ze hebben allemaal met een positief gevoel getraind en veel geleerd.

Tang Soo Do Doetinchem streeft ernaar om de traditionele vormen van Tang Soo Do te behouden. Sabomnim Oliver de Guzman wil niet alleen talenten trainen voor wedstrijden, maar juist zijn leerlingen laten werken aan zichzelf. Daarbij krijgen meer zelfvetrouwen, discipline en respect naar anderen en zichzelf. Ook leren ze zich verdedigen tegen één of meer tegenstanders. Tang Soo Do Doetinchem begeleid de leerlingen niet alleen op fysieke vlak, maar ook op mentaal gebied.

In 2016 is Tang Soo Do Doetinchem een onderdeel geworden van De Guzman Martial Art, de handelsnaam van Oliver de Guzman op het gebied van zelfverdediging en martial art. Met meer dan 25 jaar ervaring in Tang Soo Do zowel lokaal, nationaal als internationaal wil Oliver de Guzman kwalitatief goede lessen bieden aan gemotiveerde leerlingen die wel van een uitdaging houden. Maar ook wil hij betaalbare lessen blijven geven.

Door hard te trainen en gemotiveerd te blijven, verdien jij je graduaties. Leraar Oliver de Guzman zegt altijd ” Een zwarte band is niet te krijgen, die kun je alleen verdienen”!

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie  -  Hwa Rang World Tang Soo Do Federation

Locaties:  Doetinchem  -  Enschede

 

© 2018 Tang Soo Do Doetinchem - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation